Съвети

Как да предпазим кожата от протриване

Протриването се получава, когато кожата се трие в друга част на тялото или в дреха, обувка или част от екипировката. Може да се появи при различни спортни дейности, като продължително бягане, колоездене или провеждане на кардио тренировка.
Причините, които водят до това неприятно усещане са разнообразни, включително наднормено тегло, неудобни или неподоходящи дрехи и обувки. Факторите, които увеличават риска от протриване, са интензивното потоотделяне и спорутването в топло и влажно време. Кожата се зачервява, възпалява и разранява. Най-уязвимите части на тялото са подмишниците, вътрешната част на бедрата, врата, зърната и слабините.
Протриването може да се появи като съвсем лек дискомфорт, но ако се игнорира, може да се усили и дори да пречи на представянето ви. Затова превенцията е изключително важна. В състезанията по издържливост, малки детайли като този могат до доведат дори до отказване.

Крем против протриване


Един от начините за превенция на протриването е използването на подходящи козметични продукти, които формират защитен филм между кожата и облеклото. Хидратирането и изглаждането на кожата с кремове и лосиони намалява протриването.
Вече появило се протриване също може да се успокои с козметични средства.

Формулата му с активен комплекс от бизаболол и екстракт от джинджифил - SymRelief®, в комбинация с пантенол и екстракт от драконова кръв, доказано предпазва кожата от протриване и образуване на пришки при интензивно триене в различни материи, дрехи, обувки, кожа в кожа. Кремът успокоява кожата при вече появило се протриване или зачервяване, хидратира, осигурява дълготраен комфорт и стимулира възстановяването.