Съвети

Незаменимата роля на минералите в клетките

Магнезият е един от основните елементи в клетките. Той играе активна роля в много ензимни системи. Познат е като есенциален минерал за поддържане на доброто здраве в организма. С него се свързва производството на енергия в клетките. Има важна роля в синтеза на аминокиселини и протеини, в липидния метаболизъм. Локалното приложение на магнезий подпомага поддържането на баланса в кожата.

Магнезият спомага само малки количества калций да навлязат в клетката и веднага след като си е свършил работата, го извежда извън нея. Това се случва във всяка милисекунда в нашите тела. Но, когато този процес се обърка, тогава се появяват ефектите на калциево-магнезиев дисбаланс.

Симптомите могат да варират от леко потрепване до мускулен спазъм (крамп). 
Повечето изследвания доказват, че всякакъв вид упражнения намаляват количествата магнезий в организма. Той се отделя с потта, изхабява се при стрес, а също е необходим в по-големи количества за своевременното неутрализиране на млечната киселина.
Магнезият е най-важното вещество за атлетите - помага за подобряване на издръжливостта, предпазване от натрупване на млечна киселина и намаляване на времето за възстановяване.


Съдържащият се мед в кожата (подпомага синтеза на кератин, който е един от структуроопределящите протеини на епидермиса. Също подпомага и производството на колаген, структуроопределящ  протеин в дермата. Дефицитът на мед води до нарушаване на междуклетъчните връзки. Също играе важна роля за защитните механизми на клетките и особено в борбата със свободните радикали. 

Цинкът е необходим за правилния растеж на клетките. В кожата се съдържа около 20% от цинка в цялото тяло. Често наблюдаваме недостиг на вътрешен прием на цинк чрез храната. Затова е важно да си го добавяме и чрез кожата.

Енергиен минерален комплекс от Магнезий, Цинк и Мед – стимулира жизнеността на клетките и регулярния приток на енергия. Идеален за предотвратяване следите на умора в тялото и кожата, подпомага клетъчния обмен и възвръща жизнеността и свежестта на кожата.

Охлаждащ гел