Съвети

Екстракт от драконова кръв – съставката с приказно име и полезни свойства

Драконова кръв – това приказно название веднага извиква в съзнанието представата за фантастичните огнедишащи създания и ни кара да се питаме какви ли вълшебни свойства притежава.

Всъщност, екстрактът от драконова кръв се извлича от смолата на дървото Croton lechleri, родом от земите на Южна Америка. Приказното си име дължи на специфичния тъмночервен цвят, а свойствата му са ако не вълшебни, то изключително полезни за кожата.

Добивът на смолата е много лесен, а употребата на екстракта с различни цели датира още от древността. Местното население вярвало, че дървото Croton lechleri е тотем, който предпазва от зли сили. Дори днес шаманите в Южна Америка го включват в своите ритуали. Римляните пък са използвали екстракт от драконова кръв като козметично средство с противостареещо действие.

В наши дни екстрактът от драконова кръв намира приложение в козметиката и фармацевтиката. Известно е, че има силен антиоксидантен ефект и стимулира производството на колаген. Благодарение на високото съдържание на таспин, действа заздравяващо и подпомага възстановяването на кожата. Също така подобрява бариерната функция на кожата, ефект,известен като „втора" кожа.


Вижте кои продукти Sport Ready съдържат ценната съставка.